Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogadd el magad...

 
Női Portál
Füzesi Viki
2011-05-17
A sóvárgás, irigykedés nem segít. Attól még senkinek sem lett nagyobb szeme, kisebb orra, kibuggyanó melle, vagy partnere. Ha viszont megismeri és elfogadja saját magát, a szürke egér is lehet vonzó és kiegyensúlyozott. Csak menj át az utca árnyékos oldaláról a naposra! Segítünk, hogy mielőbb átérj.

 

Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy!


Sokan elégedetlenek megjelenésükkel. Kicsinek találják szemüket, keskenynek a szájukat, ritkának a hajukat, vastagnak a combjukat. Úgy érzik, hogy ezért nincsenek sikereik.


Megoldás
Ne törődj másokkal. Gondolj arra, amiben sikeres vagy. Rögtön egyensúlyba kerül a mérleg nyelve. Aki elfogadja önmagát, kiegyensúlyozott lesz és vonzó.

Keresd a kapcsolatot másokkal!


Sokan beletörődnek, hogy egyedül vannak. Megszokták, hogy nincs senki, akire számíthatnak a bajban, akinek bármikor kiönthetik a lelküket.


Megoldás
Tisztázd magadban, miért is vagy egyedül! A többség akkor lesz magányos, ha az akar lenni. És semmit sem tesz az egyedüllét ellen. A legkényelmesebb az elzárkózás, amit okozhat az elutasítástól való félelem is. Az húzódik vissza, aki önző, félti nyugalmát, vagy nem akar csalódni. Aki tudatosan keresi a párját, néha megjárja – de végül gazdagabb lesz az élete.


Légy elnéző!


A szülő és a gyerek véleménye a legjobb szándék ellenére is gyakran eltér. De vigyázz! Minél több az összeütközős, annál jobban eltávolodhattok egymástól.

Megoldás
A szülőtől megértést, segítséget várnak a gyerekek – de bennük rendszerint nincsen elég türelem. Nem akarják elfogadni a szülőt olyannak, amilyen. Eszményi szülők nincsenek – mint ahogy eszményi gyerekek sem. Ezért legalább annyit nézz el a gyereknek/szülőknek, mint amennyit magadnak.


Harcolj a párkapcsolatodért!


A kezdeti szeretetet, megértést, gyengédséget az évek során felváltja az önzés, a saját elképzelések érvényesítésének vágya. Ezért robbannak ki viták rendszerint jelentéktelen ügyek miatt. Ha ezek elszaporodnak, fagyos lesz otthon a levegő, beáll a temetői csend.


Megoldás
Ne várd, hogy társad rájöjjön, miként tehetne boldoggá. Ha elégedetlen vagy valamivel, már kezdetben mondd meg, mit szeretnél. Ha a szerelem izzása csökken, érdemes más közös érdeklődést keresni. Az együtt átéltek szorosabbá tehetik a kihűlő érzelmeket. Ha elhanyagoltnak érzed magad, foglalkozz olyasmivel, ami örömet okoz. Persze ebben az esetben már azon is el kell gondolkozni: van-e értelme együtt maradni.